شکر

شکر باید عنوان سم درنظر گرفته شود
‌پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰ می ۲۰۱۸

یک قاشق غذاخوری پر از شکر، ممکن است اثر دارو را کاهش دهد. اما باعث افزایش فشار خون و کلسترول نیز می شود، بعلاوه خطر ابتلا به نارسایی کبد، چاقی، بیماری های قلبی و دیابت را بالا می برد.

بنا به یک گزارش که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو (UCSF) در شماره جاری مجله “Nature ” منتشر شده است، شکر و شیرین کننده های دیگر، در واقع، برای بدن انسان بسیار سمی است و این ماده باید مشابه الکل، به طور دقیق توسط دولت ها در سراسر جهان دوباره تنظیم شوند.

محققان، مقرراتی مانند مالیات بر تمام غذاها و نوشیدنی هایی که شامل شکر افزوده شده می باشد، ممنوعیت فروش در مدارس یا نزدیکی آنها و قرار دادن محدودیت های سنی برای خرید آن را، پیشنهاد می کنند.

اگر چه این گزارش ممکن است مستقیما بیرون از ایده این مجله باشد که هرگز هم عملی نخواهد شد، اما محققان، مطالعات و آمارهای متعددی را برای مورد شکر اضافه شده به کار می گیرند؛ یا به طور خاص، حداقل ساکاروز، یک ترکیب حقیقی از گلوکز و فروکتوز موجود در شربت ذرت با فروکتوز بالا و قند روی میز تولید شده از نیشکر و چغندرقند، درست مشابه الکل و تنباکو برای جامعه مضر است.

کلمات شیرین در مورد قند
سابقه آن به خوبی شناخته شده است: در ایالات متحده بیش از دو سوم جمعیت دارای اضافه وزن هستند و نیمی از آنها چاق هستند. طبق نظر نویسندگان UCSF در این نظرسنجی که توسط رابرت لوستیک رهبری می شود، در حدود ۸۰ درصد از کسانی که چاق هستند، دچار دیابت یا اختلالات متابولیسم بوده و زندگی کوتاهی خواهند داشت. نویسندگان این مقاله می گویند که درحدود ۷۵ درصد هزینه های مراقبت های بهداشتی برای بیماری های مرتبط با رژیم غذایی صرف می شود.

به گفته سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر فرد چاق، فردی است که گرفتار سوء تغذیه بیش ازحد شده باشد. چاقی یک مشکل بهداشت عمومی در اکثر کشورها است. به گفته سازمان ملل متحد برای اولین بار در تاریخ بشر، بیماری های مزمن مرتبط با رژیم غذایی مانند بیماری های قلبی، دیابت و برخی از سرطان ها، بیشتر از بیماری های عفونی افراد را می کشد.

نقش شکر در چاقی و بیماری های همه گیر مزمن، کمتر شناخته شده و هنوز هم درمورد آن بحث می شود. محققان UCSF اعلام کردند که از یک دیدگاه تکاملی، شکر در شکل میوه ای آن، تنها چند ماه از سال و در زمان برداشت میوه در دسترس است، به همین ترتیب، عسل توسط زنبورها محافظت میشود و بنابراین یک درمان است، نه یک رژیم غذایی.

امروزه، قند اضافه شده در مقایسه با قندهای طبیعی موجود در میوه ها، در اغلب غذاها از سوپ گرفته تا سودا اضافه می شود. آمریکایی ها به طور متوسط بیش از ۶۰۰ کالری در روز از شکر اضافه شده استفاده می کنند که معادل ۴۰ قاشق چای خوری است. محققان می نویسند: “طبیعت موجب شد که قند سخت آماده شود؛ انسان آنرا آسان ساخت.”

بسیاری از محققان قند را فقط به عنوان یک “کالری خالی” نمی بینند، بلکه آن را یک ماده شیمیایی می بینند که استفاده در مقادیر زیاد، آن را سمی میکند. در مورد این موضوع، حقیقت این است که گلوکز به دست آمده از کربوهیدراتهای پیچیده ای مانند دانه های جامد، سلول های بدن را به طور سالم متابولیزه می کند، اما عنصر فروکتوز قند در ابتدا توسط کبد متابولیزه می شود. اینجا جایی است که مشکل می تواند شروع شود، آسیب بر کبد، باعث بیماری کبد چرب شده، و در نهایت منجر به مقاومت به انسولین خواهد شد، که از علل اساسی چاقی و دیابت می شود.

شکر افزوده، بسیار بیشتر از فروکتوز موجود در میوه های غنی از فیبر، به طور مستقیم به کبد دسترسی پیدا می کند و می تواند باعث آسیب بیشتر شود.(حداقل در جوندگان آزمایشگاهی) با این حال، برخی از محققان از باقی مانده شواهد اثرات سمی شکر بر بدن انسان در سطوح مصرف شایع، به همان اندازه که هستند، متقاعد نشدند.

اقتصاددانان برای نجات می آیند.
لوستیگ، یک پزشک متخصص اطفال در بخش کودکان UCSF، شکر افزوده را با تنباکو و الکل (که به طور تصادفی از شکر ساخته شده اند) مقایسه می کند، زیرا آنها اعتیاد آور، سمی و دارای تاثیر منفی بر جامعه هستند، بنابراین، معیارهای سلامتی عمومی را با تنظیم مقرراتی تعیین کرد. لوستیگ از یک مالیات برای مصرف کننده هر محصول با شکر افزوده، دفاع می کند.

در میان پیشنهادات رادیکالی لوستیگ، ممنوعیت فروش نوشیدنی های شیرین به کودکان زیر ۱۷ سال، و محدود کردن قوانین منطقه ای برای فروش نوشیدنی های شیرین و تنقلات در اطراف مدارس و مناطق کم درآمد که تحت تاثیر چاقی قرار دارند، مشابه قوانین الکل و الکلیسم قرار دارد.

اقتصاددانان، با این حال، در مورد اینکه آیا مالیات مصرف کنندگان، به طور مثال مالیات سودا که در بسیاری از ایالات متحده پیشنهاد شده، موثرترین راه برای محدود کردن مصرف قند است یا نه، مباحثه می کنند. اقتصاددانان دانشگاه ایالتی آیووا به رهبری جان بگین پیشنهاد می کنند که مالیات شیرین کننده را در سطح تولید کننده افزایش دهند، نه محصول نهایی حاوی قند.

این مفهوم که سال گذشته در مجله سیاست اقتصادی معاصر منتشر شده، به شرکت ها انگیزه ای برای افزودن شیرین کننده های کمتری به محصولات خود می دهد. با این همه، شربت ذرت با فروکتوز بالا در مواد غذایی در همه جا در دسترس است به دلیل اینکه آن بسیار ارزان بوده و به عنوان یک جایگزین مناسب برای مواد با کیفیت بالا تر، مانند سبزیجات تازه در غذاهای فرآوری شده است.

برخی محققان معتقدند که ریشه اصلی چاقی و بیماری های مزمن، چربی اشباع شده است نه قند. دیگران ادعا می کنند که این ریشه، غذاهای فرآوری شده بالا به همراه کربوهیدرات های ساده است. هنوز هم گروهی از آنها استدلال می کنند که این ریشه به دلیل کمبود فعالیت های فیزیکی است. البته تمامی این موضوعات می توانند اهمیت داشته باشند.

گران ترین مایع دنیا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس آزمایشگاه حشره شناسایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دوره آموزشی شناسایی و صید عقرب گفت:دوره آموزشی پرورش و زهر گیری عقرب در شیراز برگزار شد.

دباغ منش گفت: در ایران ۶۰ گونه عقرب وجود دارد که زهر ۴ نوع آن بسیار ارزشمند است و ما در این دوره به ۵۰ کارآموز از سراسر کشور چگونگی شناسایی؛ صید، پرورش و زهر گیری از عقرب را به صورت عملی یاد می‌دهیم.
وی با بیان اینکه زهر عقرب گرانترین مایع دنیاست افزود:هر گرم زهر عقرب هشتاد میلیون تومان به تناسب غلظت آن خریده می‌شود.
دباغ منش بیان کرد: زهر عقرب برای ساخت پاد زهر و دارویی برای درمان دیابت، سرطان و رماتیسم استفاده می‌شود.
وی گفت:به افرادی که در این دوره نمره لازم را کسب کنند مجوز پرورش عقرب اعطا می‌شود.

خواص سم عقرب:

سم عقرب برای درمان بیماری های اتوایمیون (بیماری هایی که ناشی از کارکرد نادرست سیستم ایمنی بدن است) نظیر ام اس، لوپوس، بیماری کورن، پسوروزیازیس و روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)، کولیت زخم‌دار، بیماری التهاب روده بزرگ، سیروز صفراوی، دیابت نوع 1 و 2 و بعضی دیگر مورد توجه قرار گرفته است. همچنین از سم عقرب میتوان بر علیه انواع تومورهای بدخیم، سرطان بافت هم بند، تومورهای مغزی و نخاعی، سرطان پستان و همچنین در تشخیص سرطان های ریه، پوست، مری، گردن رحم و کولون استفاده نمود. کاربرد دیگر آن در پزشکی در اختلالات انعقادی، پرفشاری خون، بیماری های عروقی مغزی و به عنوان آنتی بیوتیک بر علیه قارچ ها، باکتری ها، انگل ها و ویروس ها است.

 

درمان فلج

درمان افراد فلج با کمک یک ماهی راه رونده ی مکزیکی

 
درمان افراد فلج با کمک یک ماهی راه رونده ی مکزیکی
محققان متوجه شده اند نوعی پروتئین در بدن سالاماندر مکزیکی و انسان وجود دارد که به ترمیم جراحت در ستون فقرات کمک می کند و قصد دارند با استفاده از آن به افراد فلج کمک کنند تا دوباره راه بروند.

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تلگراف، تحقیق روی یک گونه از ماهی سالاماندر‌ (salamander)درحال انقراض می تواند به افراد فلج کمک می کند تا دوباره راه بروند.  سالاماندر موجودی دوزیست با ظاهری شبیه
مارمولک است. Axolotl یا سالاماندرمکزیکی قابلیت تولید دوباره اعضای بدن و حتی ستون فقرات خود پس از جراحت را دارد.

اکنون محققان دانشگاه مینه سوتا متوجه شده اند حیوانات چگونه این قابلیت را به دست آورده اند و معتقدند انسان ها نیز می توانند همین فرایند را انجام دهند. هنگامیکه این حیوان دچار جراحت در ستون فقرات می شود، سلول های نزدیک آن به نام «گلیال» ( glial )به سرعت تکثیر می شوند و اتصال بین اعصاب را بازسازی و به این ترتیب ستون فقرات آسیب دیده را درمان می کنند.

تصویر مرتبط

درمان افراد فلج با کمک یک ماهی راه رونده ی مکزیکی

اما هنگامیکه ستون فقرات انسان آسیب می بیند سلول های مذکور نوعی بافت اسکار تشکیل می دهند که از اتصال دوباره اعصاب جلوگیری می کند.

این محققان متوجه شده اند پروتئین خاصی به نام c-Fos (که در سالاماندر و انسان وجود دارد) در فرایند احیا نقشی اساسی دارد. اما در انسان خانواده ای از پروتئین ها به نام Juns از کارکرد c-Fos جلوگیری می کنند. دانشمندان امیدوارند دارویی برای خاموش کردن پروتئین های Juns تولید کنند و به این ترتیب سلول های c-Fos می توانند دوباره رشد و اتصال ستون فقرات را احیا کنند.

مهر

https://www.telegraph.co.uk/science/2018/04/22/mexican-walking-fish-may-hold-key-helping-paralysed-people-walk/

تاریخ طب

نمایشگاه کتاب تهران نزدیک است؛به نوعی سخت است پیدا کردن آثار درخور در آن،لیکن بدین بهانه، برای شناخت هرچه بیشتر مفاخر و آثار پیشینیان و دانش های ایران زمین می کوشم،بهترین و زبده ترین کتاب ها در زمینه پیشینه دانش های کهن ایران زمین و کتاب های تاریخی و ادبی را به ارجمندان بازشناسم،اگر سر سوزنی به رواگ یافتن فرهنگ کتابخوانی کامیاب شوم،بی شک به مقصود دست یافته ام.
بر تک تک شمایان است با تاریخچه و پیشینه تاریخ/هنر /فرهنگ و دانش های سرزمین تان آگاه گردید.
برخی از این کتاب ها را می توانید به صورت فایل پی.دی .اف هم بارگذاری کنید،اما کاغذی،خود لطفی دیگر دارد

تاریخ طب در ایران:استاد روانشاد دکتر محمود نجم آبادی
تاریخ پزشکی ایران و جهان اسلام( تاریخ طب در ایران )- جلد اول
نویسنده: محمود نجم آبادی

توضیحات:
تاریخ پزشکی ایران پیش و پس از اسلام ،که توسط استاد فقید »دکتر محمود نجم آبادی در سه جلد به رشته تحریر درآمده و جلد اول و دوم آن بارها به زیور چاپ، آراسته و مورد استفاده همگان قرار گرفته است، ازجمله خدمات فرهنگی استاد است که مجلد اول و دوم آن با همداستانی کتبی ایشان و اِعمال تغییرات جزئی نظیر اضافه کردن برخی از پاورقی ها و افزوده هوبه متن و جایگزینی بعضی از نگاره ها، به صورت بانک اطلاعات الکترونیک، تهیه و در اختیار علاقمندان،قرار داده می شود. توضیح اینکه قرار بود جلد سوم که هرگز به چاپ نرسیده است را نیز از استاد فقید دریافت نموده و در کنار این مجموعه قرار دهیم، که شوربختانه به شوند پرشدن پیمانه عمر پربرکت استاد،کامیاب نشدیم و اینک ضمن درود به روان پاک آن استاد روانشاد، و پیشکش نسخه الکترونیک حاضر به کلیه پژوهشگران و علاقمندان، امیدواریم از نظرات سازنده سازنده صاحبنظران، بهرمند شده و در بازنگریهای بعدی به غنای آن بیفزاییم.

حجم: ۳٫۷۱ مگابایت
نوع فایل کتاب: PDF
http://lib.ommolketab.ir/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%D8%B7%D8%A8/