تمامی عسلهای جهان آلوده هستند

تمامی عسلی که می‌خوریم، احتمالا آلوده است

 ۰۶/۱۰/۲۰۱۷

اگرچه غلظت این مواد سمی در حدی نیست که برای انسان خطرناک باشد اما اثرات ناگواری بر روی زنبورهای عسل می گذارد و باعث نابودی تدریجی آنها می شود.

زنبورها با انتقال گرده گیاهان به ازدیاد آنها کمک می کنند. این حشره مفید در گرده افشانی ۹۰ درصد از ۱۰۷ گونه از گیاهان دنیا نقش دارد و کم شدن تعداد زنبورها به معنی به هم خوردن تعادل زیست محیطی است.

مشاهدات سالهای اخیرنشان می دهد که جمعیت‌های توده‌ای زنبورها (کلونی) رو به نابودی است. به این معنی که تعداد زنبورها کم شده و یا به صورت انبوه ناپدید می شوند. امری که دانشمندان آن را یک فاجعه می دانند

بنا به گزارشی که مجله علمی ساینس منتشر کرده است مواد سمی بر سیستم عصبی زنبورها تاثیر می گذارد و توانایی آنها را برای یافتن مواد غذایی و انتقال گرده مختل می‌کند.

نئونیکوتینوئیدها، موادی که برای مقابله با آفات در کشاورزی به کار برده می شود مسبب اصلی این مکانیسم شناخته می شوند. استفاده از این ماده در بعضی از کشورها از جمله فرانسه ممنوع شده و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳ استفاده از آن را محدود کرده است.

نتایج آزمایش ها بر اساس نمونه های پیش از این تاریخ بوده است و نمونه برداری های آینده نشان خواهد داد که پیشگیری اتحادیه اروپا تا چه حد موثر خواهد بود.

تحقیقاتی که نتایج آن در مجله علمی ساینس منتشر شده است در بخش بیولوژی دانشگاه نئوشاتل سوییس انجام شده است.

محققین این گروه پنج نوع نیکوتینوئید را در نمونه های آزمایشی خود یافته اند.

بر اساس گزارش گروه تحقیقاتی، بیشترین میزان آلودگی به این ماده در آمریکای شمالی بوده( ۸۶ درصد). پس از آن آسیا عسل‌های آسیایی با۸۰ درصد و عسل‌های اروپایی با۷۹ درصد آلودگی در مقام‌های بعدی قراردارند. کمترین مقدار آلودگی در نمونه های آمریکای جنوبی دیده شده است

منبع:یورونیوز

10 گیاه مفید برای چشم

 

دوشنبه 5 محرم 1439هـ - 25 سپتامبر 2017م1

چشم یک عضو حساس در بدن است. بیماری‌های زیادی چشم را تهدید می‌کند که از التهاب‌های ساده و قرمزی گرفته تا بیماری‌های خطرناکی که می‌تواند به نابینایی منجر شود.

عرقون (Eyebright)

خاصیت شفا دهندگی این گیاه برای چشم از گذشته‌های دور شناخته شده بوده و برای حفظ نور چشم از آن استفاده می‌شود. این گیاه می‌تواند خارش و قرمزی چشم را برطرف کند.

براساس تحقیق ۱۲ پرشک اروپایی قرط عرقون در ۸۱ درصد موارد موثر بوده است و التهاب چشم را درمان می‌کند.

شوک (Milk Thistle)

می‌گویند که چشم دروازه روح است، اما گیاه‌شناسان معتقدند که چشم دروازه سلامتی جگر نیز هست. ضعف و تیرگی دید می‌تواند نشانه خوب کار نکردن جگر یا کبد باشد. گیاه شوک و ماده موثره آن «سیلیمارین»، هم برای رفع التهاب جگر و هم برای چشم مفید است. ویتامین‌های مفید برای چشم در کبد انباشته می‌شوند. گیاه شوک با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کند و قند موجود در چشم را کاهش می‌دهد.

گینکو بلیبا (Ginko Biloba)

قرن‌هاست که خاصیت این گیاه برای چشم شناخته شده است و می‌تواند جریان خون را به پس چشم افزایش دهد. پژوهشگران کره‌ای ۳۳۲ بیمار را با این گیاه مورد آزمایش قرار دادند و درمان در بیشتر موارد موفق بوده است.

رازیانه

اگر شما از التهاب و آب ریزش چشم رنج می‌برید رازیانه می‌تواند باعث تقویت چشم شما بشود. شستشوی چشم با رازیانه می‌تواند جلوی بیماری‌ها همچون آب مروارید را بگیرد. یک تحقیق در سال ۲۰۰۸ نشان می‌دهد که استفاده از قطره رازیانه در درمان آب مروارید بسیار موثر است.

زعفران

زعفران هم مانند رازیانه در تقویت دید چشم و به ویژه درمان آب مروارید مفید است. در یک تحقیق تمامی بیمارانی که از زعفران استفاده کردند بهبودی چشم داشتند و به همین دلیل محققان بر این باور هستند که این گیاه می‌تواند جلوی کاهش دید در بیماران کهنسال را بگیرد.

زغال اخته (Bilberry)

در جریان جنگ جهانی دوم، خلبان‌های نیروهای هوایی انگلستان گزارش دادند که خوردن زغال اخته به دید آنها در شب کمک می‌کند. زغال اخته بخاطر داشتن مقادیر زیادی انتوسیانوسید، برای جریان خون در موی‌رگ‌ها بسیار مفید است. این ماده آنتی اکسیدانت و ضد التهاب است.

در ضمن این ماده می‌تواند در تولید پیگمنت‌ها در چشم و قابلیت تطبیق با تغییرات نور مفید باشد و مواد زائد چشم را تخلیه کند.

چای سبز

حلقه‌های تیره و پف دور چشم می‌تواند ناراحت کننده باشد. اگر کیسه‌های چای سبز را روی چشم خود بگذارید می‌تواند جلوی بادکردگی دور چشم را بگیرد. چای سبز مقدار زیادی تنین و آنتی‌اکسیدانت دارد. از سوی دیگر چای سبز برای قلب و کبد هم مفید است و به همین دلیل می‌تواند برای چشم هم خاصیت درمانی داشته باشد.

زردچوبه

زردچوبه خاصیت درمانی زیادی دارد و برای چشم هم مفید است. این گیاه می‌تواند جلوی اکسیده شدن عدسی‌های چشم را بگیرد و این یکی از شایع‌ترین بیماری‌های چشم است.

زردچوبه بخاطر داشتن مقدار زیادی «کورکومین»خاصیت ضد التهابی دارد و به همین دلیل این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و برای خشکی چشم خوب است.

عصاره تخم انگور

عصاره تخم انگور در درمان بیماری‌های چشم بسیار مفید می‌باشد و ناراحتی‌های چشم همچون لکه چشم، آب مروارید، بیماری قند و تغییر شکل آن را درمان می‌کند.

تخم انگور «لینولئید» دارد که برای چشم مفید است و خاصیت آنتی هیستامین و آنتی اکسیدانت دارد.

گلدن سیل (Goldenseal)

خاصیت آنتی‌بیوتیک این گیاه برای سلامتی چشم هم مفید است. چشم‌شویی که از این گیاه ساخته می‌شود می تواند در درمان بسیاری از عفونت‌های چشمی مانند تراخم و گل مژه موثر باشد.

لازم به ذکر است که گیاه‌هان به خودی خود نمی‌توانند در درمان چشم مفید باشند، اما می‌توانند حالت تکمیلی داشته باشند. اگر شما نگران سلامتی چشم خود هستید برای یک چک‌آپ از دکتر چشم پزشک خود وقت بگیرید.

مناسب ترین نان برای مصرف

 

 
نان یکی از غذاهای اصلی و مهم در سبد غذایی ایرانیان است،اما مصرف چه نانی بهتر است و مناسب ترین و سودمند ترین نان برای مصرف کدام است! در این مقاله شما  با انواع نان و خواص سلامتی آن ها آشنا می شوید.
 
از آنجایی که در کشور ما، نان بیشترین استفاده را در خانواده کربوهیدرات‌ها دارد، نقش مهمی را در سبد غذایی ایفا می‌کند، لذا باید از هر نظر کامل باشد و ضمن تامین انرژی مورد نیاز بدن، سلامتی افراد را نیز بیمه کند
 
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت:بر اساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه کشور بهترین نان برای مصرف، نانی است که از ترکیب آرد گندم و جو درست شده باشد.
 
به گزارش شفا آنلاین،مهدی شادنوش در خصوص انواع نان‌های مصرفی اظهار کرد: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، نان باید پر فیبر (پر سبوس) و کم نمک باشد تا علاوه بر تامین فیبر (نیاز روزانه انسان به فیبر ۳۰ گرم است) و املاح (آهن، کلسیم، فسفر، روی، منیزیم) مورد نیاز بدن، از بروز بیماری‌های غیر واگیر (چاقی، قند خون، چربی خون، فشارخون(blood pressure)، سکته قلبی، سکته مغزی) نیز جلو گیری کند.
 
وی افزود: از آنجایی که در کشور ما، نان بیشترین استفاده را در خانواده کربوهیدرات‌ها دارد، نقش مهمی را در سبد غذایی ایفا می‌کند، لذا باید از هر نظر کامل باشد و ضمن تامین انرژی مورد نیاز بدن، سلامتی افراد را نیز بیمه کند.
 
وی با اشاره به اینکه استفاده از نان‌های کامل و سبوس دار به جای نان‌های با آرد سفید، ضرورت دارد، تصریح کرد: اگر آرد سبوس دار باشد، در این صورت اسید فیتیک سبوس توسط مخمر‌ها در طی تخمیر می‌شکند و خاصیت دفع کنندگی خود را از دست می‌دهد و هضم و جذب آن بهتر شده و خاصیت تغذیه‌ای پیدا می‌کند.
 
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی(diet therapy) در پاسخ به این سوال که آیا نانی که روی آن سبوس پاشیده باشند؛ برای سلامتی مفید است، گفت: واقعیت این است که سبوس پاشیده شده روی نان خاصیت تغذیه‌ای ندارد و برعکس به دلیل داشتن اسید فیتیک از جذب املاح غذا جلوگیری و باعث دفع آن می‌شود.
 
شادنوش اظهار کرد: سبوس باید در آرد موجود بوده و تخمیر شود تا خاصیت تغذیه‌ای داشته باشد بنابراین پوسته‌هایی که روی نان می‌پاشند نه تنها خاصیت تغذیه‌ای ندارد بلکه باعث عدم جذب املاح غذا می‌شود.